Veelgestelde vragen

Wat wil je weten?

BEN IK VERZEKERD BIJ SCHADE AAN DE WONING?
Je huis is tot €800000 verzekerd volgens de verhuurdersgarantie. Het volgende wordt hierin niet gedekt.

– Persoonlijke aansprakelijkheid
– Contant geld en waardepapieren
– Kunst
– Huisdieren
– Gedeelde of gemeenschappelijke ruimtes

Wel krijg je altijd te maken met gebruikssporen en slijtage. Dit behoort tot je eigen risico.

HEB IK KOSTEN WANNEER MIJN WONING NIET VERHUURD WORD?
Bij geen verhuur van de woning heb je geen kosten. Ook komen wij kosteloos vrijblijvend langs voor een eerste gesprek.
WAT IS DE REGELGEVING OMTRENT VAKANTIEVERHUUR?
HOE WORDT DE NACHTPRIJS VAN MIJN WONING BEPAALD?

Bepaalde periodes leveren meer op dan andere. Aan de hand van verschillende factoren bepalen wij de nachtprijs. Wij houden rekening met het seizoen, evenementen en vraag en aanbod.

HOE WERKT DE SCREENING?
Wij gaan van te voren altijd na wat voor gasten jij in jouw woning wilt. Verder screenen wij altijd op basis van recensies, paspoort- en woonverificatie en samenstelling. Klopt dit profiel met de gasten die jij in jouw woning wilt, dan pas accepteren wij de aanvraag.
KAN IK DE VERHUUR ANNULEREN ALS HET TOCH NIET UITKOMT?
Als er boekingen staan, is de verhuur niet zomaar te annuleren. Wanneer het toch niet anders kan halen wij de woning uiteraard uit de verhuur. Afhankelijk van het aantal openstaande boekingen zijn hier dan wel kosten aan gebonden.
WAT ALS ER EEN BELANGRIJKE VOORZIENING KAPOT GAAT TIJDENS VERHUUR?
In elk huis gaat er wel eens iets onverwachts kapot. De wifi stopt ermee, de douche lekt of de verwarming houdt ermee op. Rotterdam Host BnB bezoekt bij dergelijke problemen altijd de woning. Het eerste uur is kosteloos. Elk volgend uur hanteren wij een uur tarief van €25. Wanneer wij het probleem zelf niet kunnen oplossen of er gaat veel tijd in zitten (langer dan 2 uur) nemen wij contact op om in overleg tot een oplossing te komen.
WAT DOE IK MET MIJN PERSOONLIJKE EN WAARDEVOLLE SPULLEN?
Gasten vinden het leuk om in een woning te logeren die toebehoort aan een ‘local’. Jouw persoonlijke spullen hoef je dus niet per se weg te halen, maar het is wel belangrijk dat je huis er netjes en sfeervol uitziet en makkelijk is schoon te maken.

Eigendommen zoals sieraden, verzamelobjecten, kunstwerken en contant geld vallen vaak buiten de verzekering. Wij adviseren je daarom om waardevolle spullen of voor jouw onvervangbare items goed op te bergen of, beter nog, niet in huis achter te laten.

WAT GEBEURT ER MET MIJN POST?
Wij verzamelen alle post op een door jou aangewezen plek in het huis. Indien gewenst kunnen wij ook post naar je opsturen.
HOE ZIT HET MET HET BEDDENGOED EN HANDDOEKEN?
Wij verzorgen voor bedlinnen, handdoeken en vaatdoeken. Er is dus geen omkijken naar aanschaf of het wassen hiervan. Bij het eerste verhuurmoment hoef je de bedden niet op te maken.
MOET IK OVER DE INKOMSTEN BELASTING BETALEN?

Bij vakantie verhuur of zakelijke overnachtingen is er sprake van toeristenbelasting.

Kijk voor meer informatie op de website van Gemeente Rotterdam

WAT KAN IK VERDIENEN ALS IK MIJN WONING VERHUUR?

Er is geen vaste prijs voor het verhuren van je woning. De opbrengsten hangen af van de locatie, de faciliteiten en hoeveel personen er kunnen verblijven. De gemiddelde nachtprijs in Rotterdam is €125 per nacht. Je verdient gemiddeld meestal 150 tot 300% meer dan regulier verhuur.

×

Hi!

Klik hieronder op mijn foto om een bericht te sturen via WhatsApp of stuur een email naar info@rotterdamhostbnb.nl

× Heb je een vraag?